آنتی اکسیدان ها ریز مغذی هایی هستند که در سال های اخیر به دلیل توانایی آنها در خنثی کردن رادیکال های آزاد یا عملکرد آنها اهمیت پیدا کرده اند.
رادیکال های آزاد در علت شناسی چندین بیماری عمده انسانی، از جمله سرطان، بیماری های قلبی عروقی، اختلالات عصبی، دیابت و آرتریت نقش دارند.
در سال های اخیر، محبوبیت فلفل افزایش یافته است و تعداد زیادی از انواع فلفل دلمه ای در حال حاضر در فروشگاه های مواد غذایی موجود است.
تقریباً همه فلفل دلمه ای گلخانه ای وقتی کاملاً رسیده اند از سبز به زرد، نارنجی، قرمز یا بنفش تبدیل می شوند.
فلفل دلمهای سبز اغلب قبل از رسیدن برداشت میشود و تغییرات در بلوغ ممکن است بر محتوای فیتونوترینتها تأثیر بگذارد که نقش مهمی در دریافت آنتیاکسیدانهای رژیم غذایی دارند.
فلفل تازه یکی از سبزیجاتی است که محتوای ویتامین C بیشتری دارد. ترکیبات فنل توانایی آنتی اکسیدانی خوبی از خود نشان می دهند.
پایداری ترکیبات فنل به عوامل مختلفی مانند مقدار pH و دما بستگی دارد. هدف از این مطالعه اندازه گیری محتوای کل فنل، محتوای فلاونوئید، FRAP، فعالیت شکستن زنجیره، فعالیت های مهار DPPH و رادیکال های پراکسید هیدروژن در دماهای مختلف.
نمونه ها از دو رنگ مختلف (قرمز و سبز) فلفل دلمه ای بنفش شیرین به ترتیب از مراکز تحقیقات کشاورزی اصفهان و آذربایجان غربی در اسفند و تیرماه 1390 تهیه و توسط این مراکز شناسایی شد.
یک فلفل تازه را از وسط نصف کرده و دانه های داخل آن را جدا کردند. سپس هر فلفل دلمه ای رنگی را جداگانه به قطعات کوچک برش داده و با استفاده از مخلوط کن آشپزخانه آسیاب می کنیم.
هر یک از دوغاب فلفل (200 گرم) به یک لیوان شیشه ای اضافه شد و با 200 میلی لیتر متانول همگن شد. مخلوط در دمای 45 درجه سانتیگراد در حمام آب با هم زدن ملایم به مدت 30 دقیقه انکوبه شد.
هموژنه از طریق کاغذ صافی واتمن شماره 1 فیلتر شد تا یک مایع رویی شفاف به دست آید. مایع رویی به یک فلاسک تمیز منتقل شد و باقیمانده با 100 میلی لیتر متانول دیگر مخلوط شد تا استخراج تکرار شود.
مایع رویی حاصل با ماده قبلی ترکیب شد. متانول موجود در مایع رویی تحت خلاء در دمای 45 درجه سانتیگراد با استفاده از اواپراتور سانتریفیوژ خلاء تبخیر شد و عصاره فلفل به 100 میلی لیتر کاهش یافت.
محتوای فنلی کل عصاره ها با استفاده از معرف Folin-Ciocalteau تعیین شد. معرف Folin-Ciocalteau 10 بار با آب مقطر رقیق شد.
محلول عصاره فلفل (20 میکرولیتر) با 1 میلی لیتر معرف Folin-Ciocalteau رقیق شده، 1 میلی لیتر محلول بی کربنات سدیم (7.5٪) و 1 میلی لیتر آب مقطر مخلوط شد.
مخلوط به مدت 15 دقیقه در دمای اتاق انکوبه شد. جذب محلول در طول موج 730 نانومتر با استفاده از اسپکتروفتومتر تعیین شد و با منحنی کالیبراسیون معادل اسید آگالیک مقایسه شد.
محتوای فنلی کل به صورت میلی گرم معادل اسید گالیک 100 گرم فلفل تازه بیان شد.
- منابع:
- تبلیغات:
- فروش خاکشیر شیراز بصورت اینترنتی و قیمت ارزان
- محل خرید رازیانه با کیفیت و ارزان در همدان کجاست؟
- فروش خاکشیر پاک شده در فروشگاه گل زرین همدان
- فروش گیاه رازیانه ارزان در همدان
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.